Mag het een beetje meer zijn?

Om de 17 dagen gebruik ik de shredder. Het is altijd een reminder dat oude gewoontes niet snel roesten. Ik hou wel van een streepje risico. Ik negeer dan ook het maximaal aantal bladen dat ik er tegelijk mag insteken.

Tien bladen kan die oude rakker aan, maar ik probeer dan bijvoorbeeld 12 standaardpagina’s. Of 7 kartonnen. Ik doe het enkel voor dat overheerlijke gevoel wanneer het toch lukt. Waardoor ik bovendien zo’n 25 seconden tijd bespaar en het systeem mijn grote gelijk bewijs. De wereld is dan mijn oester.

In meer dan de helft van de gevallen loopt het echter mis. De shredder loopt dan helemaal vast. Het duurt dan enkele minuten om alles losgewrikt te krijgen terwijl het papierstof door de kamer vliegt.

Toch probeer ik het volgende keer opnieuw. Het voelt gewoon te goed.