De mythe van nog even wachten

Stel je voor dat je leven een theater is. Elke dag krijg je de kans om een scène te spelen, maar vaak wachten we op het perfecte decor, de ideale belichting of het juiste publiek. We denken dat we moeten wachten tot alles precies goed is om onze dromen na te jagen. Maar in werkelijkheid is het podium al klaar en wacht het op ons om de stap te zetten.

In de wereld van marketing en bedrijfsleven zien we vaak dat de meest succesvolle mensen en bedrijven niet wachten tot alle sterren perfect uitgelijnd zijn. Ze beginnen met wat ze hebben, waar ze zijn, en met wie ze zijn. Ze begrijpen dat de ‘perfecte tijd’ een mythe is, iets dat nooit echt zal komen.

Het is als het planten van een boom. De beste tijd om een boom te planten was 20 jaar geleden; de op een na beste tijd is nu. Hetzelfde geldt voor het nastreven van je passies en dromen. Het gaat niet om het wachten op de perfecte omstandigheden, maar om het nemen van actie, hoe klein ook, in de richting van je doelen, elke dag opnieuw. Zo bouw je aan het leven dat je echt wilt, één scène per keer.