The gap and the gain

Enkele maanden geleden maakte ik kennis met het concept The Gap and The Gain. Het is een 20 jaar oud concept van Dan Sullivan en werd onlangs uitgewerkt in een nieuw boek The Gap and The Gain.

Het gaat erom hoe je kijkt naar jezelf, naar je prestaties. Als je in The Gap leeft, dan kijk je naar de afstand tussen waar je bent en waar je heen wilt. Naar een ideaalbeeld, dat altijd evolueert en je nooit bereikt.

In The Gap kan je niet gelukkig zijn. Je kan succesvol zijn, je toch ongelukkig voelen of je zelfs een loser voelen.

In The Gain kijk je naar de vooruitgang die je hebt gemaakt. Je kijkt welke weg je hebt afgelegd. Deze verandering in mindset erkent je vooruitgang. Je voelt bijgevolg gelukkiger, meer voldaan en soms wel even trots.

Eye opener.

Ik leef(de) zelden in The Gain. Altijd vooruitkijkend. Spiegelend aan het ideaalbeeld dat in mijn hoofd zo helder was. Altijd: “Doe wel en zien niet om”.

De afgelopen weken keek ik wel achterom en bevond ik me al enkele keren in The Gain. En zonet ook weer. Ik kon niet gaan lopen door omstandigheden. Vroeger zou ik mijn schoen opeten uit frustratie. Mezelf vervloeken. Zeggen dat ik zo nooit in conditie geraak. Maar niet vandaag. Ik keek terug naar hoeveel ik vier maanden geleden liep. Niet eens de helft van nu. 100% gain op 4 maanden.

De focus op The Gain maakt effectief een wereld van verschil.

One thought on “The gap and the gain

Comments are closed.